WerkwijzeBoing Ondergrond veilig of niet
Inspectie bedrijven weten er geen raad mee. Gemeenten en,
speeltuinen en andere exploitanten van speeltuinen hebben
ook niet de oplossing. Toestellen tot 1.5 meter valhoogte mogen op gras. Maar…. Welk gras is bestand tegen de belasting van intensief spelen? Bij inspecties wordt dan maar de notitie gezet, opnieuw inzaaien. Als beheerder weet je dat het gras geen kans heeft om enigszins een groen laagje te vormen. Het spelend geweld van kinderen heeft een destructieve uitwerking op de ondergrond. Ook ben je als beheerder op de hoogte van de HIC EN 1177. Uitgedroogd zwart zand, uitgedroogde klei of bevroren ondergrond voldoet niet aan die eisen. In het belang van veiligheid is het dan ook noodzaak een verbetering aan te brengen welk het spelend kind in bescherming neemt. In 1996 wezen onderzoeken uit dat op dat moment 80% van de ongevallen veroorzaakt werden door de ondergrond. Logboeken invullen met de opmerking “inzaaien” is dan ook niet verantwoord.

Een Manager zou jaloers zijn op een product welk zijn investeringen (in dit geval speeltoestellen) 30% meer wordt gebruikt door zijn klanten. Nederland geleidelijk natter: Jaarlijks worden op ongeveer 185 dagen minstens enkele druppels waargenomen (0,1 mm of meer). Op de meeste dagen worden de straten dan ook nat (0,3 mm of meer). Op ongeveer 130 dagen valt er meer dan 1 mm neerslag. Dat betekend 130 dagen spelen in de modder of niet spelen. Trendmatig gezien vertoont de jaarlijkse neerslag in Nederland een zeer geleidelijke (lineaire) toename. De toename bedroeg van het jaar 1900 van 695 mm naar 880 mm tot het jaar 2015. Dat is een toename 27%. Door het jaar heen zijn de maanden juli tot en met december het natst, circa 20 mm natter dan de maanden januari tot en met juni. Veranderingen in de hoeveelheid neerslag hangen samen met meerdere factoren, zoals sterke opwarming van de Noordzee sinds 1951 en klimaatfactoren zoals veranderingen in de Noordpool. Tenslotte regent het meer in de buurt van grote steden. Mogelijke oorzaak is het warmte-eiland-effect: steden zijn warmer en luchtstromingen ondervinden meer hinder.

Boing Play-surface is de oplossing
Boing play-surface is de oplossing. De mat is naatloos en heeft een eigen gewicht bij 1m x 2.5m van 90kg waardoor deze stabiel blijft op de ondergrond. De 8 centimeter dikke mat heeft een HIC waarde van tenminste 1.6 meter en is getest volgens de nieuwste richt- lijnen van de EN 1177. De basis layer is opge- bouwd uit gerecyclet rubber Granulaat van bijvoorbeeld rubber valdempende tegels. Voor het recyclen van de granulaten, wordt het materiaal aan strenge criteria onderworpen voor Mens en Milieu.
De mat is opgebouwd uit een Color toplaag van EPDM of Lange strengen SBR materiaal. De onderlaag is een SBR Granulaat welk een zeer goede dempende eigenschap heeft.


Boing Kosten aspect
Uiteraard is een speeltoestel arsenaal een grote jaarlijks terugkomende kostenpost. Veel zand ondergronden moeten jaarlijks worden gereinigd, worden aangevuld en/of de gras randen worden weggegraven en opnieuw worden ingezaaid omdat
deze steeds dikker worden. Aanleg van Kunstgras of rubber tegels is een dure aangelegenheid. Bij veel speeltoestellen is de ondergrond vaak nog duurder dan het toestel. Dan is het een moeilijke keuze om een balans te vinden in een duurzame investering of de kosten jaarlijks voor de kiezen te krijgen. Een oplossing….? Die is er. De Boing Play-surface is een val dempend product wat geproduceerd wordt vanaf 2 vierkante meter tot 20 vierkante meter. Het product is uit 1 stuk en 8 cm dik en heeft een valhoogte van meer dan 1.8 meter. Doordat de overgang van de mat overgaat in gras behoefd u alleen de slijtplekken aan te leggen. Om u een idee te geven, een mat van 3x3 vierkante meter weegt al meer dan 400 kg. Deze wordt aangelegd op een drainerende onderlaag van Lavakorrel welk tevens voor stabiliteit zorgt.
De investering is vaak al in 4 jaar terugverdient. Er wordt 30 % meer gebruik gemaakt van het toestel.
De veiligheid wordt gegarandeerd
en….. u bespaard klauwen met geld.
Overzicht
Speeltoestellen
Glijtoestellen
Wiptoestellen
Klimtoestellen
Informatie
cookies
privacy verklaring
algemene voorwaarden
sitemap
Contactgegevens
Vamoo Playground B.V.
De Vlonder 26
5427 DC Boekel

0492 323 750
info@vamoo.nl

speeltoestellen

ondergrond

website Werkwijze
';
';
×
de tekst
navigatie